OSSCraft

Door vistu op zondag 1 april 2012 00:29 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 3.813

Anderhalf jaar geleden heb ik een - significante - rol gehad in het opzetten van de Nederlandse - door Tweakers voortgebrachte - Minecraft community tweakcraft.net. We zijn onwijs gegroeid en hebben onlangs ons tweeduizendste (!) lid mogen verwelkomen. Dit leek me dan ook een mooi moment om zowel dit feit te vieren, als iets te doen wat ik eigenlijk altijd al had willen doen. Graag zou ik eens een mooi open source iOS development project beginnen. Wat is mooier dan dit voornemen combineren met het bouwen van een mooie app voor deze schitterende minecraft community?
In de komende - niet regulier verschijnende - blogs zal ik proberen een iOS app te maken met daarin de door onze community gewenste features. Omdat ik onze community van een USP wil voorzien, en tevens een OSS project wil starten, heb ik ervoor gekozen de backend compleet gesloten te houden. Alleen het in de app gebruikte protocol zal ik beschrijven.
De komende tijd zal ik stapsgewijs het bouwen van deze app met jullie doornemen, en daarbij tevens de source code posten; hoogstwaarschijnlijk via bitbucket.
Vooralsnog geen code, maar eerder een peiling naar de interesse voor een iOS tutorial inclusief broncode voor een complete app, geschikt voor zowel iPhone als iPad.

Volgende: OTA, GIT en Hudson 03-'12 OTA, GIT en Hudson

Reacties


Door Tweakers user boe2, zondag 1 april 2012 01:02

apple...draait dat zelfs minecraft? :p

[Reactie gewijzigd op zondag 1 april 2012 01:11]


Door Tweakers user Sorbo, zondag 1 april 2012 10:24

Waarom kies je specifiek voor een iOS app? Ik ga er vanuit dat de Tweakcraft community zowel Android als iOS, als Symbian/WiMo/Maemo/whatever gebruikers zal kennen, en wat mij in dit geval handiger lijkt is een webapp.

Gewoon een simpele mobiele website waar je de gegevens die je in je app wou zetten neerploft. Qua vormgeving kun je helemaal los gaan, plus je sluit een hele hoop gebruikers binnen je community NIET uit. Dan kun je voor iOS altijd nog een soort van wrapper maken, die de mobiele site doorgeeft voor de mensen die per se een appje willen installeren.

Nu ken ik jouw vaardigheden natuurlijk niet, en als je geen ervaring met HTML/CSS hebt en je er ook niet in wil verdiepen kan ik het me heel goed voorstellen, maar mocht je dit wel kunnen/willen leren, dan is het voor de community natuurlijk een stuk leuker om het op alle mobiele platformen aan te bieden ;)

Door Tweakers user vistu, zondag 1 april 2012 10:30

Dat klopt geheel ja, ik sluit op dit moment een deel van de community uit.Gelukkig bestaat ons team uit getalenteerde Java ontwikkelaars (als in: ze weten deobfuscated Java meuk aan te passen en er plugins voor te bouwen), dus ik twijfel er niet aan dat op een later moment ook die platformen aan de beurt komen.

Zoals ik min of meer al aangaf in het verhaal wil ik graag eens een opensource iOS project doen; deels omdat mijn skills daar liggen, deels omdat ik dat veel leuker vind dan een webapp te klussen. De uitdaging zit meer in het opzetten van een app dan in het omcatten van onze huidige website om 'm zo ook geschikt te krijgen voor lagere resoluties.

Vanzelfsprekend documenteer ik alles dus porten moet niet al te moeilijk worden, hell, misschien heb ik er de tijd voor om zelf eens met de Android SDK te rommelen :).

Reageren is niet meer mogelijk